Centrul de Transfuzie Sanguină
Bucureşti
Acasă   |   Noutăţi   |   Organizare laboratoare   |   Servicii medicale   |   Informatii publice   |   Anunturi   |   Contact

CENTRUL MOBIL DE DONARE DE SANGE

In martie 2010 Ministerul Sanatatii a achizitionat 5 centre mobile de donare, in vederea promovarii donarii benevole de sange in Romania. Aceste echipamente exista de ani buni in toate tarile Uniunii Europene si nu numai.

Centrele mobile de donare sunt autobuze dotate cu toate echipamentele si utilitatile necesare unei donari de sange la standarde europene. Acestea se pot deplasa in locuri aglomerate pe o anumita perioada de timp si pot recolta peste 50 – 60 de unitati de sange, venind in intampinarea donatorilor care nu au timpul necesar sa se deplaseze la centrul sa doneze sange.

Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a fost dotat cu un centru mobil de donare din iunie 2010. Peste 2000 de unitati de sange s-au recoltat in 2 ani de zile cu ajutorul centrului mobil de donare in Bucuresti, salvand astfel peste 4000 de vieti !

EchipaCentrului Mobil de Donare

 

PROIECTE

Programul de donare de sange “O sansa pentru viata” derulat de Asociatia React si Vodafone Romania a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a sprijini sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, in cadrul programului au fost recoltati mai mult de 55.000 de litri de sange care au salvat peste 150.000 de vieti omenesti. De asemenea, in anul 2010, Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti o autosanitara complet echipata pentru transportul sangelui catre spitale, iar in 2012 si 2013 au fost renovate parterul si etajul I al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Investitia totala in sistemul tranfuzional romanesc, realizata prin programul “O sansa pentru viata”, este de peste 300.000 de Euro. www.pentruviata.org

Campania de promovare a donarii benevole de sange “Sange pentru viata“ 2012 – 2013 cu sprijinul Companiei Star Storage care a sprijinit dotarea cu aparatura a Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Proiectul “Daca sangele inseamna viata Donarea inseamna speranta" de promovare si recoltare de sange , derulat cu sprijinul Patriarhiei Romane si a Parintelui Ciprian Gradinariu a ajutat la cresterea colectei CTSMB cu peste 1500 de unitati de sange in anul 2013 .

Campania de promovare a donarii benevole de sange “Fii inger! Doneaza si tu“ cu sprijinul Primariei secorului 3 desfasurata in perioada 2011- 2012 in urma careia s-au recoltat peste 500 de unitati de sange in Centrul Mobil de Donare (donare benevola = donare fara tichete de masa).

Campania de promovare a donarii benevole de sange “Doneaza pentru viata“ derulata in octombrie - decembrie 2010 cu sprijinul Companiei Petrom.

 

SPONSORII NOSTRI:

Vodafone Romania

Asociatia React

Compania Star Storage

Compania Petrom

BCR Bank

Freescale