Centrul de Transfuzie Sanguină
Bucureşti
Acasă   |   Noutăţi   |   Organizare laboratoare   |   Servicii medicale   |   Informatii publice   |   Anunturi   |   Contact

Donarea voluntara de sange

Pentru cresterea si asigurarea unor unor stocuri permanente de sange trebuie sustinuta importanta donarii benevole de sange; deasemenea este nevoie de informare permanenta facuta de persoane competente din cadrul centrelor de transfuzie si de implicarea celorlalte organisme guvernamentale si non-guvernamentale.

In ultima perioada a crescut interesul general fata de donarea de sange, companiile aratand disponibilitate in organizarea de campanii de recoltare sanguina in sediile proprii. Totodata campanile de donare de sange derulate in universitatile din Bucuresti s-au dovedit un real succes !

Informatizarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti a permis creearea unui sistem de stocare de date, care poate fi utilizat in cazul unei urgente de sange!

Incepand din 2013, pe site-ul www.pentruviata.org , cei care doresc, se pot inscrie ca potentiali donatori benevoli, urmand a fi contactati pentru o programare a donarii in cadrul caravanei mobile “O sansa pentru viata”, cel mai amplu program national de donare de sange.

In ianuarie 2010 a fost lansat primul portal web de cautare a potentialilor donatori de sange din Romania: www.donor.ro .Donor.ro e un proiect non-profit. Scopul acestei initiative este crearea unei mini-retele sociale care sa transmita in mod eficient cereri de sange de anumita grupa si Rh pentru rezolvarea unui cazuri urgente.”

 

SPONSORII NOSTRI:

Vodafone Romania (prin Asociatia React)

Rompetrol - Fundatia Smurd

BRD - Asociatia React

Peugeot - Asociatia React

Star Storage prin Fundatia Star Storage

Mega Image

Patriarhia Romaniei prin Fundatia Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului